sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Karahvi kirpparilta

Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt työpaikalle karahvia, jossa olisi juomalasi korkkina, jotta tulisi juotua enempi vettä työaikana. Hyvä ehdokas löytyi Ikean uudesta Viktigt karahvisetistä, mutta sitten Kontissa törmäsin kolmen euron karahviin. Sehän sopii täydellisesti tehtäväänsä. 

Olen muuten huomannut että kun määrittelen selkeästi mitä tarvitsen, löydän tavaran ennemmin tai myöhemmin kirpparilta. Hyvänä esimerkkinä on terassin pikkupöydän löytyminen. 



















torstai 26. toukokuuta 2016

Hetkiä kotona 5

Kevät tulee. Puutarha näyttää kukoistavan, vaikka olenkin sen laiminlyönyt. Meillä on ollut kirpputori tyttöjen nukkekodissa :) Pienessä hyllykössä loistaa turkoosi näppylä ja lisäksi siellä on hauska kokoelma minisiä Muorinkukkia. 











lauantai 21. toukokuuta 2016

Taikalaatikko ja muita iloja

Sähköpostiin tuli nämä ihanat kuvat Espoon modernin taiteen museon Rut Brykin 100-vuotisjuhlanäyttelystä Taikalaatikko. Viestin lopussa aloin hyppiä ilosta: EMMAsta Rut Brykin Taikalaatikko-näyttely siirtyy Oulun taidemuseoon 1.10.2016 - 15.1.2017. 








Laitan tähän loppun vielä pari muutakin vinkkilinkkiä, joista olen saanut sisustusiloa tällä viikolla: 



sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kauppakassissa 1605

Julistetaan parsakausi avatuksi! Meillä sitä laitetaan simppelisti: pilkotaan, paistetaan juoksevalla rasvalla ja kieräytetään pari kierrosta suolaa päälle. Mahtavan helppoa ja hyvää.

Herkkuosastolla on maisteltu Allsorts Black & White englanninlakritsia. R-kioskin sivuilta löytyi hyvä kuvaus: "Uusi All Sorts Black & White 250 g pussi tarjoaa mustia, valkoisia ja hopeanvärisiä makeisia tutuissa englanninlakritsin muodoissa. Pussista löytyy mm. rommi-juustokakkua, Caramel-kookosta ja peruslakritsia. Hopeanhohtoinen nonparelli-karkki kruunaa pussin hienostuneen sisällön". Lisäksi on keräilty lisää Muumikeksien peltipurkkeja. Uusin tulokas on vihreä väritykseltään ja siinäkin on perinteisiä lapsille maistuvia keksejä sisältönä.







perjantai 13. toukokuuta 2016

Ostoslista Ikeaan

Kokosin muutamia kivoja juttuja Ikean tämän hetken tarjonnasta; kauneimmat, kiinnostavimmat ja kätevimmät. Kollaasi on tehty toukokuun alussa ja tänään en enää Tillfälle penkkiä löydä nettisivuilta. 

Minua jäi mietityttämään Ikean hinnoittelu. Esimerkiksi Tillfälle senkin hintaero on Suomen Ikean hyväksi noin 100 euroa, toisaalta Viktigt lepotuolin saisi Ruotsin puolelta halvemmalla. Oululaisen ongelma; lähteäkkö siis Kuopioon vai Haaparantaan.



sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Mieluinen äitienpäivälahja

Kysyttiin minkä kukan haluan sunnuntaina. No, mikään ei juuri nyt innostanut. Sitten mentiin Konttiin ja tehtiin todellinen löytö. Arabian Kilta-sarjan kannellinen liemimalja BA 1, vetoisuus 1,35 litraa. Hintalapussa oli 4 euroa. Pienen selailun perusteella yleensä hinta asettuu 30-150 euron välille. 

Meillä on jo ennestään samanvärinen Teema-sarjan kannellinen pata. Se on aivan älyttömän kätevä; siinä tehdään merimiespihviä ja makaronilaatikkoa, se sopii salaattikulhoksi sekä ruoan säilytykseen. Uusin tulokas on matalampi malli ja samantapaiseen käyttöön sekin valjastetaan.








torstai 5. toukokuuta 2016

Käsinojallinen pinnatuoli kotiutuu V

Löytyi vielä yksi paikka kotona Vakiopuu Oy:n tuolille nro 100 olohuoneesta pienen vintagehyllykön alta. Olin ajatellut tuolin alunperin osaksi ruokailuryhmää, mutta nähtäväksi jää minne sen paikka vakiintuu. Ruokailuryhmässä se pitäisi maalata mustaksi ja oikeastaan olen aika ihastunut tuolin helmenvalkoiseen sävyyn ja ajan tuomaan patinaan. Nyt on kotikierros tuolin kanssa tehty ja seuraavaksi juttua jostain muusta.




keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Käsinojallinen pinnatuoli kotiutuu IV

Pitihän sitä uutta tuolia käyttää eteisessäkin, joka on itseasiassa kuisti. Siinä olisi hyvä istuskella ja puhua puheluja, kuten minulla tapana on. Näitä kuvia katsellessa tulee mieleen, että tuoli on sittenkin kauneimmillaan ihan paljaana ilman tyynyjä.




tiistai 3. toukokuuta 2016

Käsinojallinen pinnatuoli kotiutuu III

Tänään Vakiopuu Oy:n pinnatuoli nro 100 on sovitettu takkamme edustalle. Tälläinen tuoli, jota voi helposti siirtää tarpeen mukaan ja on samalla hyvä istua, on aina tarpeellinen kotona. Kuten kuvista käy ilmi vintagekalusteessa on hieman ajan rosoa maalipinnassa, mutta minusta se kuuluu asiaan. Käsi- ja selkänojien kuluneet maalipinnat ovat osa tuolin olemusta.





maanantai 2. toukokuuta 2016

Käsinojallinen pinnatuoli kotiutuu II

Näissä kuvissa Vakiopuu Oy:n nojatuoli nro 100 on sovituksessa lastenhuoneessa. Hyvä siinä olisi lukea iltasatua tytöille. Vai tapahtuisiko kuin kuvissa, että tuolista tulisi siellä lelujen laskutaso...

Lämmin kiitos vielä Ex-minimalistin tunnustuksia Riikalle, joka johdatteli minut tämän tuolin alkuperän lähteille. Tanu Toivainen on suunnitellut tuolin 50-luvulla. Sarjan peruspinnatuolin nimi on Pekka ja keinutuolin Ester. Mikähän tämän nojatuolin nimi lienee?




sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Käsinojallinen pinnatuoli kotiutuu I

Olen tehnyt taas ihanan hankinnan Ajaton Aika osto- ja myyntiliikkeestä. Käsinojallinen pinnatuoli on ollut haaveissa jo useita vuosia ja nyt tärppäsi. Tiedäthän tämän vintagehuonekalujen ostosta: oikeanlaista on vaikea löytää ja kun se tulee vastaan pitää olla nopea. Tuolin esikuva lienee Carl Malmstenin Lilla Åland karmstol, mutta tämän tuolin valmistaja ja malli on vielä arvoitus. 

Tätä hehkutusta tulee viidessä osassa, kun tuoli hakee kotoamme paikkaa. Ensimäiseksi se asettuu ruokatilaan astiakaapin kylkeen. Jää seuraamaan.